Skolehverdag i Nairobi

Caroline og Rebekka er elever ved den norske skolen i Nairobi. Les deres skildringer fra to morsomme skoledager.

Sommerfugler

Hei jeg heter Caroline, og er 12 år. Jeg går i 7. klasse på NCS i Nairobi. Vi er en ganske liten skole, så vi er ikke så mange elever. Skoledagene er ganske like som i Norge, men noen ganger gjør vi andre morsomme ting. For eksempel før jul laget vi sommerfuglhov. Da vi laget hov var vi sammen hele skolen.

Nå skal jeg fortelle hva vi gjorde. Først gikk vi for å finne en pinne til håndtak til hoven. Da vi hadde gjort det fikk vi forskjellige oppdrag vi skulle gjøre. Jeg og to jenter fra 5. klasse (Rebekka og Renate) skulle klippe alle nettene til alle hovene. Vi brukte hele dagen på å klippe nett, men ble ikke ferdig. Så neste gang vi skulle lage hov, forsatte vi med å klippe. Da vi ble ferdige med å klippe nett til hele skolen, var nesten alt annet også ferdig. Vi skulle bare tre nettet på en stang som satt fast i pinnen som var håndtaket til hoven. Når alle var ferdig gikk vi ut og fanget sommerfugler, med våre nye hover.

Caroline Huus (12) er elev ved den norske skolen i Nairobi (NCS).

Skoletur til badeland

Jeg er en jente på 10 år og heter Rebekka. Jeg bor på Scripture Mission i Nairobi. Tidligere harjeg bodd fem år i Etiopia, nå har jeg bodd i Nairobi i snart ett år.

Jeg har lyst til å fortelle om en dag vi var vi på Village Market – Badeland. Av 7 elever på mellomtrinnet var vi  bare to som var med denne dagen, det var jeg og Caroline. Det er 10 sklier der.

Da vi kom dit skyndte vi oss med og skifte til badetøy, og hoppa i sklia. Det gikk kjempe fort, og det kilte i magen. Etter en time var det matpause.

Vi hadde med oss kjeks, frukt, skive og saft. Etter matpausen hoppa vi uti bassenget igjen. Den største sklia turte jeg ikke å ta fordi den var bratt, rask og grønn. Den andre sklia var gul, rask og med masse svinger.

Den tredje sklia var rød og rask med noen svinger. Den fjerde sklia var grønn, litt lang og veldig rask. Den femte  og sjette sklia var helt like og det sugde i magen når vi tok den. Den sjuende sklia var litt lang, gikk sakte og man kunne se opp i en butikk. Den åttende og niende sklia var nesten helt like og gikk veldig fort men de var korte. Den tiende sklia var kjempetreig og lang og den var nok for små barn.

Jeg trives veldig godt på skolen, og har mange venner. Og her kjenner jeg alle og leker med alle nesten hele tiden. Jeg liker at det er så få i klassen for da er det lettere å få med seg ting. Jeg syntes også det er gøy å forske og sånt.

Rebekka Loland (10) er elev ved den norske skolen i Nairobi (NCS).


Today's Quote

5Mos 4:31a For Herren din Gud er en barmhjertig Gud. Han skal ikke slippe deg og ikke la deg gå til grunne.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.