Lucys hjelp fra himmelen

 – Din hjelp kommer fra himmelen, fortalte Gud meg. Derfor vet jeg at Gud gjør sitt arbeid gjennom mennesker som hjelper meg, sier Lucy Amoding (51) fra Pokot, Kenya. Med lite fast inntekt og ansvar for mange barn lever hun en tøff hverdag.

Da Fjölnir og jeg startet å arbeide her i Kapenguria la jeg fort merke til denne vakre kvinnen Lucy Amoding. Hun arbeider her på tomta sammen med fem andre damer, og det var noe med smilet hennes som berørte meg. Jeg visste at hun var fattig, men bestandig når jeg hilste på henne, lyste hun av kjærlighet og takknemlighet. Jeg har hatt lyst til å bli bedre kjent med Lucy, men aldri tatt meg tid til det. Jeg følte at Gud gav meg hjerte for henne på en spesiell måte. Jeg gjorde likevel ikke noe med det annet enn å utveksle en varm hilsen med henne hver arbeidsdag.

Så en dag ble jeg litt bedre kjent med Lucys liv, nød og strev. Det var egentlig gjennom nabokona Emma Kutere. Gud hadde også minnet henne på å være en hjelpende hånd for Lucy, men hun utsatte det slik som jeg gjorde. Emma fortalte meg om Lucys vanskeligheter og at hun og familien hadde gått flere dager uten nok mat. Da visste jeg hvorfor Gud hadde gitt meg hjerte for henne. Jeg skammet meg for å ha utsatt det å gi fra mitt overflod. Jeg som har så mye!

27 barn

Mannen til Lucy døde for snart 20 år siden, det året deres yngste datter ble født. Lucy bor nå sammen med sin over 80 år gamle mor og seks barn som hun tar seg av på en tomt leid av kommunen.

– Nå har vi akkurat fått beskjed om å flytte. Kommunen vil bruke stedet som gravplass, forteller hun. Inntektene sine får hun gjennom å hjelpe andre med å pløye. – Jeg får rundt 250 kenyanske shilling for en kvart åker. Moren min arbeider også med det samme, men noen synes hun ikke er kjapp nok, så hun får ikke så mye. Dessuten arbeider Lucy i TETA og lager garn. www.tetagarn.com.

– Vanlig får jeg 5000 i månedslønn, men det rekker ikke til å drive hjemmet. To ganger i året får jeg månedsønn på 11.000 shilling. Vi i TETA har nemlig et prosjekt som vi kaller «Mary go around» Det virker på den måten at hver og en betaler 1000 shilling fra sin lønn til en pott som deles ut til én hver måned. Dette kommer til å hjelpe mye tror jeg, spesielt til skolekostnader.

– Hvor mange barn har du oppdratt til sammen?
– Veldig mange, rundt 27 tror jeg. Jeg har fått alle barna til søsknene mine, sier Lucy. Alle hennes 15 søsken er nemlig døde, enten i sykdom eller kriger mellom stammene i området. Hun har to egne barn som fortsatt lever, yngstemann går på skole i Sekerr. – Hun er veldig fornøyd. Men det er dyrt å la henne gå på skole. Mitt håp er at hun vil hjelpe meg når hun blir ferdig.

Hjelp fra himmelen

For snart ti år siden ble Lucy en kristen. – Jeg takker Gud fordi jeg er omvendt. Jeg elsker Gud og er takknemlig for at jeg er omringet av folk som også tror på Gud og lever sitt liv med Ham, sier hun og forteller om mye alkoholmisbruk i oppveksten og senere av henne selv.

– Jeg begynte å drikke etter at mannen min, Wilson, døde. Men da jeg ble omvendt gav Gud meg nåde til å slutte å lage, drikke og selge alkohol. Jeg hadde vært veldig syk i seks år, men etter at jeg møtte Jesus ble jeg helbredet. Da jeg begynte å bli kjent med Gud, spurte jeg Ham: «Nå, når alle i min familie er døde, hvem skal jeg henvende meg til når jeg trenger hjelp?» Han fortalte meg: «Din hjelp kommer ifra himmelen!» Derfor går jeg ikke til folk når jeg trenger noe, men jeg søker Gud og Han hjelper meg, sier Lucy og henviser til Emma og jeg som ble minnet om å hjelpe da Lucy og familien hadde gått mange dager uten mat.

En egen åker

Nå drømmer Lucy om å kunne kjøpe seg en åker. Bygge et hus der og ha et sikkert hjem for seg, moren og barneflokken. Det er tøft å måtte ha det hengende over seg å kunne bli jagd bort når som helst, det er dessverre virkeligheten for mange her i Kenya. Jeg har lyst til å be deg som leser dette om å be for Lucy og alle barna som har vært og er hennes barn.

Fanney Ingadóttir er misjonær i Pokot, Kenya.


Today's Quote

5Mos 4:31a For Herren din Gud er en barmhjertig Gud. Han skal ikke slippe deg og ikke la deg gå til grunne.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.