> NLM - The World for Christ -... / Internasjonalt / Øst-Afrika / Nyheter / Julemusikken overdøver bønneropeneJulemusikken overdøver bønneropene

Verken bønneropene, varmen eller dagliglivet utenfor varsler at julen er i anmarsj. Likevel er jeg sikker på at det er ingen steder julen ser så fin ut eller lukter så godt.

Jeg fikk så lyst til å sende en liten julehilsen til dere alle, her jeg sitter og ser stjerna mi skinne i vinduet dekket av jerngitter. I hjørnet står et nydelig juletre i plast, pyntet med hjemmelaget julepynt i hvitt og sølv. Noen greiner importert fra en busk i nabolandet lukter som edelgran og erstatter lukten fra et selvhugget tre fra skogen.

Julemusikken er stadig på og overdøver lyden av bønneropene fra moskeene. På spisebordet står et langt stearinlys og skal vise oss hvor mange dager det er til jul. Til vår Eid-feiring.

  

Nydelig unorsk jul

Her trengs det nemlig virkelig et lys eller en lokal appelsin med nellik kjøpt med fra Norge, for å hinte om at julen nærmer seg. For, foruten temperaturen som begynner å bli litt kaldere, er det lite rundt oss som minner om norsk jul.

Likevel, dere, er jeg sikker på at det er ingen steder julen ser så fin ut eller lukter så godt.

  

Et første møte med Jesusbarnet

Jeg kjenner på en uendelig glede av å få feire jul i et land hvor nesten ingen andre feirer jul. Jeg gleder meg til å be våre lokale venner på pepperkakebaking og julebord. Gleder meg til å be dem på lunsj eller damekveld.

Her vil de nemlig komme til et hjem som kanskje kan gi dem et første møte med vår Eid-feiring. En feiring av babyen som ble født for mange hundre år siden, for å gi oss et håp om evig liv.

Tenk at vi får være her, midt i et land hvor Jesus ikke er kjent, og feire at han kom til oss. Til meg. Til hushjelpa. Til vakten. Til naboene våre. Til dere. 

   

Ønsker dere alle en riktig god adventstid og en fredfylt jul!


Today's Quote

Joh 13:15 For jeg har gitt dere et forbilde, for at også dere skal gjøre slik som jeg har gjort mot dere.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.