> NLM - The World for Christ -... / Internasjonalt / Øst-Afrika / Nyheter / Det blir søndagsskole i dag ogsåDet blir søndagsskole i dag også

Jeg kommer frem i tide, og legger merke til at det ikke er et eneste barn å se utenfor kirken. Men barna jeg besøker i dag har to gode lærere med hjerte for Jesus og for barna.

Første søndag i det nye året. Jeg setter meg i bilen litt før klokka 8. Det er 1,5 time til søndagskolen jeg skal besøke begynner. Jeg er kanskje litt sent ute, men satser på de andre også ikke er helt på tida. Det er ikke mange dager siden jeg kjørte samme veien som i dag. 75 km på grusveier av varierende kvalitet.

Jeg skjønner fort at regnet som har kommet de siste dagene har gjort godt for alle maisåkrene her, men ikke for veien jeg skal kjøre. I tillegg til utallige hull i veien gjelder det å se opp for hunder, geiter, kuer, sykler og folk som stadig vekk krysser veien foran meg.

Jeg kommer frem til kirka i tide, men legger merke til at det ikke er et eneste barn å se utenfor kirken. Etter noen minutters venting kommer den ene søndagsskolelæreren gående.

Vi hilser og hun kan fortelle meg at det har blitt litt forandringer i planene. Jeg har heldigvis lært meg å ikke bli overrasket.

For en person som meg som liker å vite hva som skjer, har det vært en utfordring å tilpasse seg en kultur der ting sjeldent blir akkurat som planlagt. Men læreren kan forsikre meg om at barna kommer og at det blir søndagsskole i dag også.

Vi går inn i kirka og gudstjeneste begynner. Når vi begynner er vi bare 2-3 voksne og 5-6 barn som har kommet i tillegg til presten. Mens vi synger liturgien og salmene ser jeg folk komme gående over gresslettene rundt kirka.

Også den andre søndagsskolelæreren kommer og setter seg stille ned på en av de små trebenkene. Når dagens kunngjøringer blir annonsert er nesten alle benkene i den lille kirka fylt at voksne og barn. 

Vi tar med oss alle barna og går ut. Vi setter oss under et lite tre og læreren ønsker velkommen.

Jeg setter meg bakerst så jeg kan observerer det som skjer.

Kirka jeg besøk i dag er 1 av 9 kirker spredt utover hele Mara bispedømme vi arbeider i for tiden. Vi har arrangert kurs for søndagsskolelærerne og de har fått nytt undervisningsmateriell. I noen av kirkene er det engasjerte lærere som stiller opp søndag etter søndag for å undervise barna. I noen av de andre kirkene har vi utfordringer med å få lærerne til å forberede seg.

Noen dager møter ikke søndagsskolelærerne opp, andre ganger har de vært vanskelig å få tak i og vi har oppdaget at de har reist fra landsbyen sin for å lete etter jobb et annet sted.

I kirka jeg besøker i dag har de to svært engasjerte søndagsskolelærere. De har vært med på søndagsskoleseminar, og en av dem har holdt kurs for søndagsskolelærerne i nabokirkene. Jeg har en spennende jobb, men med utfordringer som ofte er fjernt fra de vi så for oss før vi satte i gang med dette prosjektet.

Barna på søndagsskolen jeg besøker i dag er heldige.

De har to gode lærere med hjerte for Jesus og for barna. Det er flott å sitte og se på at en enkel samling i skyggen av et lite tre egentlig er så mye mer. Det ligger forberedelser bak og lærerne bruker undervisningsteknikker de har lært for at barna skal forstå budskapet bedre.

Dette er bare 1 av over 100 kirker i bispedømmet, men hvis vi kan være med å gi disse barna utrustningen de trenger for å bli bedre kjent med Jesus og lære seg å stole på Han i livet sitt, har vi oppnådd noe viktig i arbeidet vårt her i Tanzania.

Samlingen går mot en avslutning. Som dagens gjest får jeg mulighet til å komme fram og hilse på barna. Jeg forsøker å lære de en ny sang. Så ber vi velsignelsen sammen før vi går inn til de voksne i kirka igjen.

Prosjektet vårt går mot slutten og i juni reiser vi tilbake til Norge.

Vær gjerne med å be om Gud fortsetter å gi vekst til de små frøene som er sådd i barnearbeidet her i kirkene i Mara.

«Jeg plantet, Apollos vannet; men Gud gav vekst. Derfor er de ikke noe, verken den som planter eller den som vanner, men bare Gud som gir vekst.» 1. Kor 3,6-7

Les mer og se film fra prosjektet i Barnas misjonsprosjekt 


Today's Quote

Joh 13:15 For jeg har gitt dere et forbilde, for at også dere skal gjøre slik som jeg har gjort mot dere.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.