Nyheter

Prosjektbasen i Bangale, Kenya, er i ferd med å ferdigstilles. I løpet av få måneder vil NLM ha personell på plass i vann- og voksenopplæringsprosjekter. 

Det har vært en lang reise for å beherske et språk som er ganske annerledes enn hva vi er vant med fra før. For noen uker siden flyttet vi fra Nairobi og nærmere kysten for å begynne å arbeide der.

På Norwegian Community School, den norske skolen ved Ngong Hills, er vi 25 elever dette skoleåret.

«Thomas» ble radikalt omvendt etter en fuktig kveld på byen. Senere kom misjonskallet og en visjon om å forkynne Kristus til folket på Kenyakysten.

Soma Biblia og Scripture Mission oppmuntret kristne forfattere til å planlegge nye bokprosjekter under litteraturseminaret 2.-5. september.

Scripture Mission gir ut boken Restoring life in Christ. Boken skal hjelpe prester og kirkeledere med sjelesørgerisk veiledning i et afrikansk perspektiv.

Byggearbeidet i Bangale i Kenya går framover. I april og mai har tak blitt lagt på flere av byggene, og klasserommet er klart til å males i løpet av to uker. 

– Hvis vi slutter å forkynne Guds ord til mennesker rundt oss, vil vi falle til selvgodhet og egoisme, skriver presten Christopher Mbuga. Temaet i siste nummer av Riziki er om å vitne for våre naboer. 

Elevene på mellomtrinnet ved DNS har arbeidet med et forskningsprosjekt om kameleoner over lengre tid. De fant ut hvorfor kameleoner skifter farge.

Jeg har ikke vært mange ganger på kysten i forbindelser med bokturer, faktisk bare en gang tidligere. Se video nederst i saken!

I 40 varmegrader ble det første spadetaket tatt for det første bygget vi setter opp i Bangale. Her skal prosjektledelsen for Tana North Water and Sanitation Project (TWSP) sitte.

Catherine Mollel er leder for kvinne- og barnearbeidet i Mara bispedømme i Tanzania. Hun jobber for at alle barna i hver menighet skal få et tilbud om søndagsskole.

18.-24. februar var Øst-Afrika samlet til konferanse i Nairobi. – Jeg opplever at vi er et samstemt fellesskap som jobber mot et felles mål, sa feltleder Rune Mjølhus under konferansen. Flere store saker ble behandlet av NLMs utsendinger.

– En søndag i måneden reiser Lars ut til et stort område som heter Majita og besøker menigheter som ikke har prest i det hele tatt, skriver Kjersti Stensland i Kiabakari. Se bildene fra deres varierte hverdag.

I 2013 skal Martin Luthers teologi oversettes til swahili.  – Selv om den lutherske kirken har nærmere seks millioner medlemmer, kan det noen ganger være vanskelig å spore en tydelig luthersk identitet, sier René Sølvsten Nissen.

– Om jeg flytter hjem og bosetter meg komfortabelt i Bukoba så stjeler jeg fra Gud. Gud har vært trofast mot meg og jeg må være tro tilbake, sier Heslon Byangwamu, generalsekretær i Mara bispedømme i den lutherske kirken i Tanzania.

Datoogaarbeidet er bare i begynnelsen, men den nasjonale kirken har tatt utfordringen. – Men datoogaene skal fremdeles få oppleve at vi står sammen med de, sier misjonær Leif Thingbø.

Tanzania er månedens misjonsland i februar. Trykk deg inn på denne artikkelen for å lese mer om landet, prosjektene i landet og link til ressurser. 

Alkoholmisbruk er et utbredt problem i Tanzania. Riziki #3 2012 gir råd til evangelister for hvordan de skal møte en alkoholiker.

– Forrige uke var det tid for en skikkelig langtur. Jeg blir imponert over det mektige skaperverket. Men vi reiser jo ikke på tur for å oppleve Tanzania, men for å selge Guds ord, skriver volontør Jon Olav Økland på sin blogg.


Today's Quote

Joh 13:15 For jeg har gitt dere et forbilde, for at også dere skal gjøre slik som jeg har gjort mot dere.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.