Nyheter

Et nytt Riziki er på vei ut til evangelister i Øst-Afrika. Bladet tar denne gangen for seg utfordringer kristne ofte møter når de skal vitne for muslimer.

Jon Olav Økland ble volontør i Tanzania for å bidra inn i misjonen. – Og så føler du deg mer mandig av å kjøre Land Cruiser.

– Kan jeg spandere lunsj på immigrasjonsoffiseren? Det var ett av spørsmålene i antikorrupsjonskurset i Nairobi 2. oktober.

8. august markerte Den norske skolen i Kenya (NCS) skolestart med å tenne OL-ild.

«Forstår dere hva jeg har gjort for dere?» spurte Jesus da han vasket føttene til disiplene. Spørsmålet er like aktuelt i dag. Riziki #1 2012 skriver om tjenende lederskap.

– Vi er inne i semifinalen. Vi spiller mot et folk som overøser oss med gaver, gode ord og gjestfrihet. Vi har virkelig vært inkludert i dette prestefellesskapet, og vi vil savne det.

17. mai blir ikke mindre stas av å bo i Øst-Afrika. Se bildene fra Arusha og Nairobi.

Presten Lusungu Mbilinyi underviste om evangelisering for muslimer under det fjerde bibelskolenettverksmøtet i Øst-Afrika.

– Da vi kjørte rundt så vi ikke mange folk, men ettersom mørket kommer og filmen begynner dukker det opp bare flere og flere. Det er en stadig strøm, skriver TEFTer Andreas Bru.

Etter å ha sluppet av fire skjelvne sykepleiere, kaller jeg opp Buger, min neste destinasjon. Landsbyen ligger 2000 meter over havet, i nærheten av Mbulu.

Å få god skolegang og en god utdanning er viktig i den kenyanske kulturen. Men langt ifra alle får muligheten til å gå på skole og lære seg å lese og skrive.

Av og til skulle jeg ønske at jeg kunne vært mer konkret med å bruke ord. Da føler en at en får ”gjort noe”. Men blant dette folket tror jeg det er minst like viktig ”å være”, og ikke bestandig si så mye.

«Vi vet at vi ikke kan hjelpe alle, men en!» sier Sally. Heart to heart-prosjektet i Nairobi gir mennesker trøst og praktisk hjelp. Sally lytter, gir råd og veileder. Hun går sannelig Guds ærend.

Strategiarbeid var i fokus under årets Øst-Afrikakonferanse. NLMs arbeidsfellesskap var samlet i Nairobi og hadde gode dager med masse positivitet og godt fellesskap.

– Selv om jeg bare er sjåfør, er det stort å være med på arbeidet til evangelistene i Malambo, sier Eivind Johannes Lindtjørn, pilot for MAF i Tanzania.

Det siste nummeret av Riziki 2011 handler om diakoni. «La oss kjempe mot vanen å se mennesker som lider uten å tenke etter hvordan vi kan hjelpe dem» skriver presten Aaron Urio.

«Et enkelt alter i ei enkel jordkirke, reist av evangelist Rehema og hennes stab. Hvor jeg gleder meg sammen med dere», skriver misjonær Marit Thingbø i bloggskildringen fra Yaeda Chini-dalen.

– Dette var på tide. Kundene blir nå møtt av et lyst rom fylt med bøker. Jeg tror dette vil påvirke salget, sier volontør Ole Andre Lilleheim i Arusha. Bokhandelen har blitt svært appetittelig etter oppussing.

Monday 21 November 2011

Elevene ved Den norske skolen i Kenya, Norwegian Community School (NCS) kom på andreplass i en konkurranse i teknologi og kunnskap i Stavanger.

Thursday 06 October 2011

Hvordan kan et misjonsfelt bli en misjonskraft? Det var ett av flere spørsmål på partnerkonferansen til ELCK i Nairobi. – En misjonskraft handler ikke bare om å krysse kontinenter, parerte erkebiskop Walter Obare.


Today's Quote

Joh 13:15 For jeg har gitt dere et forbilde, for at også dere skal gjøre slik som jeg har gjort mot dere.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.