Nyheter

Verken bønneropene, varmen eller dagliglivet utenfor varsler at julen er i anmarsj. Likevel er jeg sikker på at det er ingen steder julen ser så fin ut eller lukter så godt.

Friday 28 September 2018

Ved en kratersjø i Bishoftu i Etiopia møttes lutheranere fra 16 land for å snakke om misjonskallet – som gjelder hver enkelt. Les Kristoffer Krohn Sævres betraktninger fra noen utfordrende dager i disippelgjøringens og etterfølgelsens tegn.

Tuesday 25 September 2018

Geir Magne Engås frå bibelskulen TeFT familie i Kenya har besøkt NLM sitt gamle arbeidsområde i Pokot. Han møtte ei levande kyrkje med varme menneske som brenn for evangeliet.

Thursday 20 September 2018

Det er så mye jeg vil fortelle dere! Det er så mye jeg ikke kan si, men så mye stort som skjer. Venner, dere får lite informasjon – men under skjer, og dere er med på noe stort!

I juni lanserte Soma Biblia en podcast online, kalt ”Wanawake wa Imani” – Troens kvinner. Målet er å vise kvinner at Bibelen er relevant for dem og kan være en ressurs i dagliglivet.

Det er 170 år siden den første misjonæren kom til gamlebyen, men hvor er alle kirkene?

Mathayo Massawe er netop blevet fastansat som Sales Manager i vores ledelsesteam. Han afløser på sigt Per Jerup, som fortsætter i en rådgivende rolle i Soma Biblia en tid endnu.

Da jeg fortalte barna om såmannen, farget de hver sine ark med fugler, strå, blomster, steiner, og kornene som ble sådd. Et par dager etterpå var hushjelpen igjen på plass, og da hun vasket jentene sitt rom, stoppet hun opp ved den nye plakaten.

Kenya er et land som kjennetegnes av nærhet mange plan. Relasjoner mellom mennesker er viktigere enn hva vi er vant til i Norge. Dyr kommer også mye tettere innpå, både kolibrier, sortglenter, vervetaper og mongoose. Til og med jorden kjennes tett på kroppen ved det røde, mineralholdige støvet som farger av på klær og bygg. Nærhet og det konkrete karakteriserer også TeFT Familie sitt boligprosjekt i Nairobi.

I løpet av oppholdet med TeFT utland opplevde jeg mange ting jeg aldri ville vært foruten. Men det var lite som lærte meg så mye om misjon som besøket i denne kirka, og den dagen er en av dem jeg aldri kommer til å glemme.

Helt siden Kjellaug og Jon Jøssang flyttet til Voi i 1971 har Scripture Mission drevet med litteratur, radio og web ministry fra Voi stasjon. En lang og rik misjonshistorie går mot en avslutning – men også en ny fase. 

14.-16. mai 2018 møttes alle biskoper i ELCK for å starte en sårt ønsket forsoningsprosess. Konflikten har siden 2013 splittet kirken i to.

– Vi må være villige til å bøye oss ned til de som har minst verdi i samfunnet, nemlig barna, sier Stellah Zablon, som er kursholder på Kiabakari bibelskole i Tanzania. 

Monday 07 May 2018

Roger Gihlemoen skulle bare ha et lite animasjonsprosjekt mens kona gjorde den egentlige misjonærjobben – men nå er animasjonsfilmene Urithi Wa Adamu en storproduksjon.

Tuesday 24 April 2018

Familien Markhus er blitt "Tent For å Tjene" under sitt tre måneders lange opphold på TeFT i Kenya. Les og la deg inspirere!

Tuesday 17 April 2018

2.-9. mars var utsendingene i Øst-Afrika samlet i Nairobi til årets konferanse (AGM), under det gjennomgående temaet «takknemlig».

Wednesday 11 April 2018

For førti år siden var Sekerr og resten av Pokot preget av frykt. I dag er samfunnet forvandlet – de synger en sang som aldri tar slutt.

Den norske ambassadøren i Kenya, Victor C. Rønneberg, åpnet 15. februar 2018 den andre komplette vannsisternen i TWSP. – Måten dere følger opp Bibelens budskap om å bistå de fattige er både overveldende og berømmelsesverdig, uttaler ambassadøren.

Sunday 18 February 2018

"Til dere må jeg være ærlig," sa mannen. "Vi kommer ikke til å grave noe her den neste måneden." En slik uttalelse vil normalt være en stor nedtur for oss som arbeider med vannsisterner. Likevel gir det grunn til optimisme.

Jeg kommer frem i tide, og legger merke til at det ikke er et eneste barn å se utenfor kirken. Men barna jeg besøker i dag har to gode lærere med hjerte for Jesus og for barna.


Today's Quote

Heb 4:12a For Guds ord er levende og virksomt og skarpere enn noe tveegget sverd

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.