> NLM - The World for Christ -... / Internasjonalt / Nord-Afrika / Nyheter / Vise Jesus i alt man gjørVise Jesus i alt man gjør

I Nord-Afrika har NLM etablert et langsiktig samarbeid med en kristen bistandsorganisasjon. – Dere har mye erfaring som vi alle kan høste av, sier «Manuel», en av lokallederne i organisasjonen.

Vi befinner oss i et fjellandskap i Nord-Afrika en mandags ettermiddag. På en café med utsikt over en gulsvidd dal møter jeg en mann som er langt hjemmefra. Vi kan kalle ham «Manuel».

Manuel er født og oppvokst i et land i Sør-Amerika. Han er 54 år, gift og utdannet lærer. Han kommer fra et kristent hjem, men i slutten av tenårene bekjente han syndene sine og ga livet sitt til Gud.

Samtidig med dette kom også kallet til tjeneste, nesten integrert i kallet til frelse. Tjenesten ble noe helt naturlig, og han ønsket å bringe evangeliet ut til de områdene hvor det ikke var så godt kjent.

   

Endte opp i Nord-Afrika

Planen var å begynne på prestestudiet, bli ordinert og reise inn i jungelen i Sør-Amerika for å spre evangeliet blant urbefolkningen der. Men slik ble det ikke.

– Du må forstå at dette var på 80-tallet, understreker Manuel. – Det var mye fokus på de siste, unådde folkegruppene, de som aldri hadde hørt. Det var slik jeg fikk øynene opp for den muslimske verden, og så endte jeg opp i Nord-Afrika.

Servitøren kommer med kaffe, og Manuel stopper opp litt, før han fortsetter:

– Kona mi og jeg flyttet til Nord-Afrika i 1989. Først bodde vi i et av landene her i regionen i sju år. Så tok vi ett års pause, før vi flyttet vi til Midtøsten for en periode på to år. Så, i år 2000, endte opp i det landet der vi bor nå. Da ble vi også med i organisasjonen vi jobber for.

      

Kristne i en muslimsk verden

Sola er i ferd med å gå ned, og fra de mange moskeene rundt oss kalles det inn til bønn. Manuel ser ut over dalen, før han rører litt rundt i espressoen sin og tar en slurk.

– Vet du at det skal bli «supermåne» i kveld? spør han.

Supermåne betyr at hele måneskiven vises og månen ligger lavt i horisonten og nær jorden. I Islam er dette et tegn på Allahs suverenitet, og mange muslimer tror at det skjer spesielle ting når det er supermåne. Mange mener å kunne vise at de fleste store naturkatastrofer skjer når det er supermåne, og at Allah er nær med sin straff slike netter.

– Organisasjonen vi jobber for nå ble startet av vestlige kristne som måtte forlate et land i Midtøsten og ønsket å reise til et lignende land.

Manuel forklarer at det unike med organisasjonen er tilnærmingen deres, i tillegg til det kristne fundamentet den bygger på.

– Vi kommer ikke bare med penger og kunnskap, men ønsker å knytte relasjoner til lokale partnere og sammen finne gode løsninger på de utfordringene de har. Vi har en holistisk tilnærming, og i alt vi gjør ønsker vi å vise dem Jesus. I dag er vi vel tolv nasjonaliteter som jobber i organisasjonen, smiler han.

  

God stemning med skandinaver

NLM er en av mange sendeorganisasjoner som bidrar med personell til organisasjonen. For øyeblikket har NLM fem voksne utsendinger, men allerede fra neste høst vil det komme to familier til.

Jeg lurer på hva en sør-amerikaner med så lang fartstid i Nord-Afrika synes om skandinaver som kollegaer?

– Jeg har aldri jobbet med nordmenn før, forteller han. – Men jeg har jobbet med både dansker og svensker. Min opplevelse er at folk fra Skandinavia er fleksible, og at dere bidrar med mye moro. Det er alltid god stemning med dere.

      

Seriøs og langsiktig partner

Aftenbønnen er ferdig og flere menn strømmer til kafeen, for det er i stor grad menn som går på kafé i dette landet. Manuel nikker til noen av dem og fortsetter:

– Når det gjelder NLM, er mitt inntrykk at dere har mye å komme med. Dere er en gammel organisasjon sammenlignet med mange av oss andre, og med deres 125 år har dere mye erfaringer som vi alle kan høste av. I tillegg har jeg også det inntrykket at NLM er seriøse og vet hva dere driver på med. Dere er ikke en kortsiktig partner, men er seriøse og tenker langsiktig. Det er for øvrig også det inntrykket jeg har av dere utsendinger. Dere har erfaring fra deres felt, dere er oppriktige og har hjerte for arbeidet, samtidig som dere er festlige mennesker. God stemning får vi aldri nok av, avslutter Manuel, før vi reiser oss, betaler for kaffen og skiller lag.

– Vi snakkes på onsdag, roper Manuel. Da er det nemlig businessmøte hjemme hos oss.          


Regionleder

Regionleder Mongolia, Sentral-Asia og Nord-Afrika

NLM Utland

95 91 01 24

Today's Quote

Jes 54:10a For fjellene kan vel vike, og haugene rokkes, men min miskunnhet skal ikke vike fra deg.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.