> NLM - The World for Christ -... / Internasjonalt / Indonesia / Nyheter / Når livsgrunnlaget slår sprekkerNår livsgrunnlaget slår sprekker

Jeg fikk sterke møter med mennesker som hadde mistet nesten alt de eide og som nå var redde, skriver utsendingen Ørjan, etter jordskjelvene som rammet deler av Indonesia. 

I juli besøkte vi ferieøya som like etter ble rammet av jordskjelv. Vi koste oss i sola og i bølgene på de fine hvite strendene. Vi gikk på turer i fjellet og fikk oppleve flotte fossefall. Vi fikk også sett og vært med i flott arbeid, og samtidig muligheten til å være med å undervise lokalt helsepersonell.

Øya har mye natur å by på, men akkurat nå har naturen gjort det svært vanskelig for mange tusen mennesker der.

   

Jordskjelv

Foto: Ørjan Bredvei

  

Bare 6 dager etter at vi reiste derfra, rammet det første jordskjelvet øya. Deretter kom det flere kraftige jordskjelv som har gjort stor skade. Ca. 75 000 boliger er rast sammen eller ødelagt av jordskjelvene, og over 500 mennesker har mistet livet.

Circa 400 000 mennesker har ikke et hus å bo i nå. Etter jordskjelvene rammet øya, har jeg vært der nok en gang, for å se på forholdene selv. Og da ble kontrastene store. Det ble en uke uten benyttelse av shorts eller badebukse.

Hus, skoler, sykehus, moskeer og irrigasjon er ødelagt. Jeg fikk sterke møter med mennesker som hadde mistet nesten alt de eide og som nå var redde. Men likevel hadde de en varme, livsglede og et pågangsmot som var utrolig.

Etter møtet med disse menneskene tenkte jeg at jeg har mye å lære av dem. Dette setter livet virkelig i perspektiv.

     

Hjelpearbeid

Vi legger nå om vårt arbeid i denne delen av Indonesia, og hovedfokuset nå er hjelpearbeid. I tre forskjellige landsbyer setter vi nå opp kjøkken som skal brukes av lokalbefolkningen til å lage næringsrik mat til barnefamilier. Vi skal også sørge for tilførsel av rent vann, medisinsk hjelp og bearbeiding av traumer hos barn og voksne.

Denne ulykken som har rammet øya åpner muligheten for fortsatt å vise Guds kjærlighet i handling og i ord gjennom samtaler. 

    

Takk til alle som har vært med og gi til arbeidet i denne hardt prøvede delen av Indonesia, og vi vil gjerne at du blir med oss i arbeidet videre gjennom bønn!

 

Foto: Ørjan Bredvei


Stedlig representant

Stedlig representant/bistandsrådgiver

Indonesia

+6282329469046

Today's Quote

Joh 5:24a Sannelig, sannelig sier jeg dere: Den som hører mitt ord og tror ham som har sendt meg, han har evig liv.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.